Grøn, blå, turkis

Lone Færløv har syet det flotte Log Cabin puttetæppe med et usædvanligt og fint farvevalg. Bente Thomsen, Ebeltoft, har monteret og quiltet.

Stof- og bogdonation

Ilse Fredberg Iversen, Ryomgård, har doneret en mængde fine bøger, der allerede er kommet til salg, og mange er solgt i søndags! Desuden kom Ilse med en del brede stoffer til bagsider – tak til Ilse for en herlig donation.

Majtæppe

Hanne Brok, Ebeltoft, har som mål at sy et puttetæppe om måneden. Dette tæppe med firkanter i klare farver er hendes majtæppe, og det er maskinsyet og håndquiltet.

Stor donation

Projekt Puttetæpper har modtaget en stor donation fra boet efter Else Juul Jensen, Sorgenfri. 5 store sække med mange gode stoffer, færdige tæpper, spændende UFO’er og en masse dækkeservietter og bordløber til Julemærkehjemmenes lotterier og salgsledelse.

anoBroken 9-patch

Dejlig top I mønsteret broken 9-patch, indleveret anonymt i Syværkstedet i Grenå. Quiltet af Lisbeth Adrian med mellemfor finansieret af bogsalg og bagside doneret af Ingrid Marie strik og broderi.

Anonym

Denne anonymt donerede top har fået en zigzag quiltning for at fremhæve mønsteret med trekantshjørner på blokkene. Mellemfor finansieret af bogsalg og bagside doneret af Mette Udesen.

Mange dyr

Toppen er afleveret af anonym til Syværkstedet i Grenaa. Mette Ebbesen, Tved, har monteret og quiltet.

Sort er godt

Lena Andersen, Skælskør, har syet det flotte puttetæppe af mange forskellige kulørte stoffer samlet med sorte firkanter og rektangler. Tæppet er monteret og quiltet af Nanna Thomsen, Bratten, mellemfor finasieret ved bogsalg, og bagsiden er doneret af Åse Pedersens mor.

Hirtshalstæppe

Inge Thykjær Jensen, Hadsten, har syet det fine Hirtshalstæppe, mønster fra Hannes Patchwork. Nanna Thomsen, Bratten, har monteret og quiltet, mellemfor er finansieret ved bogsalg.

Hjerter og firkanter

Tove Nygaard, Viborg, har syet det grønne puttetæppe med hjerter og firkanter. Nanna Thomsen, Bratten, har monteret og quiltet, mellemfor er finansieret ved bogsalg, og Tove har doneret bagsiden.

To Middelfarttæpper

Inge Thykjær Jensen, Hadsten, har syet de to puttetæpper efter mønster fra Hannes Patchwork, Middelfarttæppe. Nanna Thomsen, Bratten, har monteret og quiltet, mellemfor er finansieret ved bogsalg, og Inge har doneret bagsider.

16 patch

Ingelise Hansen, Høng, har syet det flotte puttetæppe, som Nanna Thomsen, Bratten, har monteret og quiltet. Mellemfor er finansieret ved bogsalg, og bagsiden er doneret af Esther Borup.

Store firkanter

Susanne Triel, Esbjerg, fandt nogle store stofforkanter på Tantetræf og syede denne top, vedlagte lukkekant og bagside. Mellemfor finansieret af bogsalg og quiltning af Lisbeth Adrian. De store blokke indbød til frihåndsquiltning og fri leg.

Store sekskanter

Tove Nygaard, Viborg, har syet det grønne puttetæppe med store sekskantblomster. Nanna Thomsen, Bratten, har monteret og quiltet, mellemfor er finansieret ved bogsalg, og Åse Pedersens mor har doneret bagsiden.

Mange små strimler

Bente Varmløse har syet toppen, da vi var til “24 timer i Hjallerup” arrangement i februar, og hun har siden monteret og quiltet tæppet.

Woodland Clover

Smukt tæppe i Civil War stoffer. Mønsteret hedder Woodland Clover og er syet af Inger Mortensen, Frederiksberg. Lisbeth Adrian har quiltet med mellemfor finansieret af bogsalg og bagside fra lageret.

Puttetæpper fra QuilteQuinderne

3 puttetæpper blev afleveret til Projekt Puttetæpper i går.
Den lyserøde top er syet af Anne Schjøler Jakobsen, Køge, mellemforet er financieret af bogsalg, bagsiden doneret af Lis Gråe, Vordingborg og Ulla Brønnum, Greve har monteret.
Det rød/grå/sorte tæppe er syet af Ingrid Smed Jensen, mellemforet financieret af bogsalg, bagsiden er fra et dødsbo, men en række blokke fra forsiden, som var for lang, er syet ind i bagsiden. Ulla Brønnum, Greve har monteret.
Det brune tæppe er syet af Lis Borup, Næstved, mellemforet er financieret af bogsalg, bagsiden er doneret af QuilteQuinderne i Greve, og tæppet er monteret af Ulla Brønnum, Greve.
Desuden blev der afleveret 12 par grydelapper syet af 4 medlemmer af QuilteQuinderne i Greve.

Broken 4-patch

Esther Pedersen, Løsning, har færdiggjort toppen I broken 4-patch. Lisbeth Adrian har quiltet med mellemfor finansieret af bogsalg og bagside doneret anonymt.

Bogdonation

En meget flot bogdonation fra Birthe Dohn, Lilje Lahrmann og flere medlemmer af Quiltequinderne i Greve. Mere end 70 bøger og 20+ japanske patchwork magasiner. Bøgerne kommer med på Tantetræf til september, og resten derefter til salg i Projekt Puttetæppers Bogsalg her på Facebook.

ET VARMT STOFLIGT KRAM

❤️🙏“ET VARMT STOFLIGT KRAM, DER KAN BRINGE TRØST OG GLÆDE” 🙏❤️…Det er, hvad Lisbeth Lau Adrian ønsker at give hver og én af børnene på Julemærkehjem.
Lisbeth er én af de mere end 200 frivillige, der kalder sig for tæppetanterne. Hvert år laver de smukke quilterede patchwork-tæpper – og nu også grydelapper – til alle 1.000 Julemærke-børn.
Børnene vælger selv deres eget personlige tæppe, når de starter deres ophold – og et sæt grydelapper, når de har været på Madværksted. På den måde får de stor glæde af gaverne, mens de bor på Julemærkehjemmet, ligesom de får dem med hjem som et kærligt minde. Sammen med de andre tæppetanter brænder Lisbeth for at gøre en forskel gennem de kreative sysler. Gennem årene har hun fulgt tæt med i Julemærkehjemmenes arbejde og været på besøg på flere af hjemmene, hvor børnene har gjort et stort indtryk. ”Det er fantastisk at se børnenes begejstring. Det er dér, det bliver tydeligt, at vores arbejde giver mening. Deres glæde er min største motivation.”

En kæmpestor tak til Lisbeth og alle de andre tæppetanter for det store arbejde, de udfører til gavn for børnene! ❤️

Et tæppe bliver til tre

På Quiltefestivalen I Aulby modtog vi anonymt en stor top til dobbeltseng. Den er nu delt i 3 puttetæpper med forskellige kanter, og quiltet af Lisbeth Adrian med mellemfor finansieret af bogsalg og bagside dels fra lageret, dels donerede.

Kulørt restetop

Anni Mølledal, Karrebæksminde, har syet den kulørte restetop, som Lisbeth Adrian har quiltet med mellemfor finansieret af bogsalg og bagside fra lageret.

76 par grydelapper

En ordentlig stak grydelapper fra hhv. Hanne Bech, Aase Hansen, Bente Sehested, Lone Færløv, Randi Nielsen, Lone Buus, Heidi Leth Christensen, Birgit Tholstrup, Birthe Andersen: syede og strikkede, små og store.

Trekanter

Birgit Glüsing, Lyngby, har syet tæppet af lutter trekanter, alle stoffer undtaget det lyse bundstof og halvdelen af de gule trekanter er doneret. Det har været et stort arbejde at få trekanterne tilpasset, da de absolut ikke var i samme størrelse.

Skuffetæppe

Birgit Glüsing, Lyngby, fortæller om det spændende puttetæppe: “Det gule puttetæppe er et skuffetæppe, dvs at den enlige Dresden Plate har ligget i min skuffe til rester og tiloversblevne ting siden engang i 1990’erne, og da jeg ikke ville sy et helt brunt tæppe til et barn, morede jeg mig altså med dette totalt usymmetriske resultat. Det var sjovt at sy”.

Drager

Drager med sløjfer på halerne er syet af Annette Wandler, Skælskør. Mellemfor finansieret af bogsalg og bagside fra genbrug. Lisbeth Adrian har quiltet.

Butiksophør

Mette, som desværre har lukket sin butik Fru Udesens Kludehus, kom forbi og donerede en dejlig masse stoffer; fatquarters, større stykker og mindst 20 bagsider. Der var også en stor pose fyldt med quilteskabeloner, quiltetråd og -nåle og et stykke mellemfor.
Vi siger mange tak, Mette!

Smukke stjerner

Den smukke stjernetop er syet af Jette Carlsen, der også har doneret matchende bagside. Quiltet af Lisbeth Adrian med mellemfor finansieret af bogsalg.

Nine- og sixteen patch

Jette Schiøth, Køge, har syet denne flotte puttetæppe top med elegant kant af bortstoffer. Bagside af lyseblå fleece og mellemfor finansieret af bogsalg. Lisbeth Adrian har quiltet.

Trekanter af strimler

Connie Christensen, Hjallerup, har syet det flotte puttetæppe af strimler anvendt på en anden måde end den, vi sædvanligvis ser. Veninder har doneret bagside og mellemfor.

Brun/gylden Log Cabin

Connie Christensen, Hjallerup, har monteret Log Cabin toppen, der er doneret af en venindes bekendt! Mellemfor er finasieret ved Projekt Puttetæppers bogsalg, og bagsiden er fra veninden.

Flotte bøger

Denne fine bogdonation har vi modtaget via Hanni Bjerre-Christensen, Aarhus, som har fået bøgerne fra sin veninde Birgit. Mange tak for de meget fine bøger.

Samarbejde

Connie Christensen, Hjallerup, har monteret og doneret mellemfor til toppen, som er syet af 2 af hendes veninder, der også har doneret bagsiden.

Brune bolde

Lone Færløv har syet puttetæppet med de brune snebolde. Hanne Bech, Vejerslev, har monteret og quiltet, og Hannes Patchwork har doneret mellemfor og bagside.

Padborg tæppe

Ingelise Hansen, Høng, har syet det smukke puttetæppe efter Hannes Patchworks Padborg mønster. Karin Holme Frederiksen, Skørring, har monteret og quiltet, mellemfor finansieret ved bogsalg, og bagsiden er doneret af Esther Borup.

Meget store stjerner

Lone Færløv har syet det superflotte puttetæppe med meget store og lidt mindre stjerner. Hanne Bech, Vejerslev, har monteret og quiltet, og Hannes Patchwork har doneret mellemfor og bagside.

Firkanter og firkanter

Kirsten Kristensen, Tilst, har syet det fine puttetæppe med inspiration fra Hannes Patchworks gratis mønstre. Hanne Bech, Vejerslev, har monteret og quiltet, og Hannes Patchwork har doneret mellemfor og bagside.

Et blev til to

Lis Mikkelsen, Hammel, har syet en meget stor flot top, som Hanne Bech, Vejerslev, har delt og ved at tilføje brede kanter, er det blevet til to smukke puttetæpper. Hannes Patchwork har doneret mellemfor og bagsider til begge tæpper.